maandag 24 oktober 2016

Doelstelling BLOG: "Wat groeit en bloeit en ons altijd weer boeit..."

In 1952 kreeg Fop I. Brouwer een tweewekelijkse rubriek bij de VARA: Langs ongebaande wegen - Drs. Fop I. Brouwer neem ons mee naar buiten. Maar de meeste bekendheid kreeg hij vanwege zijn medewerking aan het wekelijkse programma van Bert Garthoff op de zondagmorgen, dat zomers Weer of geen weer en 's winters IJs en weder dienende heette en vanaf 1955 werd uitgezonden. Hij, Brouwer, sloot zijn praatjes altijd af met de gevleugelde woorden: al wat leeft en groeit en ons altijd weer boeit. In 1974 hield hij zijn 2500ste radio-praatje.
 
Wat groeit en bloeit... Daar sluit ik me volkomen bij aan. Overal waar je kijkt, hoort, voelt en beleeft ervaar je de natuur in al haar aspecten. Altijd boeiend. En die ervaring wil je altijd bij je houden.
De één onthoudt het, de ander legt het vast om niet te vergeten. Dat vastleggen gaat met behulp van bewegende beelden, foto's, tekeningen, schilderingen of zelfs alleen maar schriftelijk.
 
In deze blog wil ik op onderzoek uitgaan in de totale natuur en dit vastleggen op papier: getekend en/of geschilderd. Alle andere disciplines (video, foto's) zijn  er slechts ter ondersteuning van het hoofddoel.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten